Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с парното

Колеги имам проблем с парното. Зимата е ужасно ту много студено, ту адска жега. Не мога да разбера. Панела на климатроника ми е изкорял, но сложа ли друг изгаря го веднага, мисля че имам изгорял мотор на клапите, който дава на късо и гори панелите, но незнам как да стигна до там да ги видя

Първоначално публикувано от elvlado_79 Покажи съобщение
    Колеги имам проблем с парното. Зимата е ужасно ту много студено, ту адска жега. Не мога да разбера. Панела на климатроника ми е изкорял, но сложа ли друг изгаря го веднага, мисля че имам изгорял мотор на клапите, който дава на късо и гори панелите, но незнам как да стигна до там да ги видя
    Моторчетата за клапите се намират зад жабката.Трябва да я разглобиш,но да си знаеш че е голям тормоз тези моторчета.В смисъл малко трудно се демонтират и монтират.И да попитам какво искаш да кажеш с това че ти горят панелите,за това с 3-те врътки ли става на въпрос?
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Да същият, 3тата врътка за превключване на клапите не ми работи. Миналата година година ходих на сервиз, там ми казаха, че можели да ми го закарпят за 130лв. - отказах се. След това намерих панел в Преселци в момента, в който го сложих замириса на изгоряло и го върнах преди да са усетили . Клапата за сталклото не пуска никакав въздох и постоянно ходя с един спрей пак, че той върши работа. Поради тези причини си мисля, че може да е изгоряло моторчето на клапата за стъклото и то да дава на късо нещо

Comment

Баси закърпването за 130лв...
        Определено трябва да видиш откъде е проблема преди да сменяш каквото и да било. Щом казваш че не действа въпросната клапа, насочи се първо към нея да видиш къде е проблема. Ако беше писал по-рано може би щях да помогна с нещо, имаше една блъсната алфа и всичко си стоеше по парното, но я продадоха вече. Имаше наскоро и цял климатроник с всичките му клапички на добра цена в раздела ПРОДАВА, питай колегата ПРК дали го е продал все още.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от elvlado_79 Покажи съобщение
          Да същият, 3тата врътка за превключване на клапите не ми работи. Миналата година година ходих на сервиз, там ми казаха, че можели да ми го закарпят за 130лв. - отказах се. След това намерих панел в Преселци в момента, в който го сложих замириса на изгоряло и го върнах преди да са усетили . Клапата за сталклото не пуска никакав въздох и постоянно ходя с един спрей пак, че той върши работа. Поради тези причини си мисля, че може да е изгоряло моторчето на клапата за стъклото и то да дава на късо нещо
          То не ти е изгорял контролния блок за парното а самото моторче и затова не ти работи 3-тата врътка.И аз съм я сменял,малко е шибано но ще се оправи с ново моторче(втора ръка де).

Comment

Верно на тоя етап много не уместно от моя страна но имали неква вероятност цд'то да затиска клапата и за тва да ти прави мизерии?
            156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
            KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
            Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
            Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Не бих казал че това е проблема, просто има доста място зад цд-то, но за всеки случай трябва да се погледне и това
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                Не бих казал че това е проблема, просто има доста място зад цд-то, но за всеки случай трябва да се погледне и това
                То за цд-то коя клапа се намира,че аз несъм видял да има там?

Comment

Зад цд'то е клапата която насочва въздушния поток.
                  Леко като го натиснеш със цд'то голям та.ак - няма насочване
                  духа или кам краката или в горна позиция зависи в какво положение натисното.
                  При мен като сложих ново цд,направо се видях в чудо
                  благодарение на форума разбрах за този клапан и проблема се реши,
                  наместих си цд'то по внимателно избутвайки кабелите надолу не назад.
                  Но колегата ако е проверил и проблема не е аналогичен,модераторите могат да се намесят.
                  156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                  KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                  Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                  Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Working...
                  X